HADIAH SASTERA

Kerajaan Negeri Johor melalui Yayasan Warisan Johor (YWJ) dengan kerjasama DBP Wilayah Selatan (DBPWS), GAPENA, Persatuan Penulis Johor (PPJ) dan Majlis Kebudayaan Negeri Johor (MKNJ) akan melaksanakan Hadiah Sastera Darul Ta’zim ke-6 2007.


 

HADIAH YANG TAWARKAN:

Puisi Eceran, Cerpen Eceran, Kumpulan Puisi, Kumpulan Cerpen, Kumpulan Cerpen Kanak-kanak, Kumpulan Cerpen Remaja, Novel Kanak-kanak, Novel Remaja, Novel  Dewasa, Buku Sastera, Esei dan Kritikan Sastera, Drama Radio, Drama Pentas, Drama TV, Rencana Pembangunan Johor, Karya Penulis Remaja Bawah 19 tahun Hantarkan penyertaan anda kepada:

Sekretariat Hadiah Sastera Darul Ta’zim VI 2007,
Yayasan Warisan Johor,

JKR 303, Jalan Mariamah,

80100 Johor Bahru,

Johor Darul Ta’zim.

Tarikh tutup menghantar penyertaan pada atau sebelum 30 April 2007. Maklumat lanjut tentang syarat dan borang penyertaan, sila hubungi:

Zetty Raihan (Yayasan Warisan Johor) (07-2213148 / 07-2245488)
Rusdi Abd. Rahman (DBP Wilayah Selatan) (07-2358802)

“Walaupun bukan orang Johor, saya tetap bangga dengan usaha Kerajaan Negeri Johor yang proaktif menyemarakkan dunia sastera dengan pengiktirafan sedemikian terhadap rakyatnya. Kata Encik Razak, Orang kuat Yayasan Johor,

‘… kelayakan adalah hasil karya dalam Bahasa Melayu, warganegara Malaysia kelahiran Johor, penduduk tetap Johor tidak kurang lima tahun, ibu bapa dilahirkan dan menetap di Johor ketika karya dipilih. Penulis yang bukan rakyat Johor boleh juga masuk tetapi hanya rencana mengenai pembangunan negeri Johor…”

Maklumat lanjut karyawan bolehlah rujuk di   http://www.ywj.gov.my/utama 

– Ibnu Ahmad al-Kurauwi

Advertisements

3 thoughts on “HADIAH SASTERA

  1. adapun hamba begitu cemburu kiranya dengan warga Johor… Tuan hamba Zulkhair dan Tuan hamba Rendra pastinya tidak akan bergalang ganti dengan peluang yang tampil ini. Ayuh, pantas membingkas…

  2. Kholid, tahun ni kita tulis rencanalah pulak mengenai pembangunan negeri Johor kut-kut tersangkut umpan mata kail! Boleh ke Zul?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s