MUSLIMAH DALAM MAJALAH PLAYBOY?

JAWAPANNYA TIDAK. Gambar di atas ialah siri penghinaan kepada Islam oleh Barat. Kali ini Burqa dijadikan bahan lawak oleh spikedhumor.com dengan tajuk ‘The Girls Of Afghanistan’. Provokasi yang tak habis-habis ini mungkin ada kaitan dengan petikan akhbar berikut:

PESHAWAR, 23 Nov  – Sebahagian besar wanita Afghanistan dan Pakistan tetap memakai burqa (pakaian menutup muka) ketika berada di luar, berlawanan daripada dakwaan media Barat kononnya semakin ramai wanita mendedahkan aurat.

Menurut penduduk di sini, perkara itu (tidak memakai burqa) bukanlah suatu isu tetapi sengaja digembar-gemburkan untuk memburukkan imej Islam. Menurut mereka soal aurat sudah jelas dalam al-Quran dan hadis, manakala pihak yang sengaja mahu menarik perhatian dunia dalam permasalahan itu membabitkan segelintir saja rakyat Afghanistan.

Mereka turut menyelar Persatuan Revolusi Wanita Afghanistan (Rawa) yang memperjuangkan apa yang mereka dakwa ‘pembebasan wanita’.

Salam Ramadan 1429 hijriah. Moga Ramadan mengukuhkan jiwa kita dengan iman dan takwa. – al-Kurauwi

Advertisements

6 thoughts on “MUSLIMAH DALAM MAJALAH PLAYBOY?

 1. Pingback: Muslimah dalam majalah Playboy « De Hati Malaysia

 2. Salam Ramadan,

  Mr. Bilik Sebelah,
  Terima kasih berkunjung. Yahudi dan Nasrani, sudah lama tak redha Islam. Malangnya akhlak orang Islam sendiri, kadang-kadang lebih daripada mereka lagi.

  SF,
  Selamat berpuasa. Pak Razali kata, guna kan kuasa bahasa yang hang ada untuk pujuk kawan-kawan kita memeriahkan antologi tu. He.. heh, hang kan ada ayat ‘power’

 3. Saudara Haniff,
  Saya juga mencetak salin gambar tersebut tanpa izin tuannya. Mintak Tuhan ampunkan.

  Mereka juga sebenarnya mencetak salin gambar tersebut dengan penuh keaiban demi penghinaan yang berpanjangan. Saya kira, pastilah Tuhan tidak ampunkan.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s