HSPM 2004-2009: CERPEN TERBAIK

 

HSPM 2008-2009 Fort Margherita  oleh Mohd Ali Salim,  Segugus Kyuho untuk Cikgu oleh Ghazali Lateh, Nostalgia Ramadan oleh Husna Nazri, Di Perantauan Impian oleh Chai Loon Guan, Sedang Malaikat Berdoa oleh Mawar Shafie, Manto Tangkap Toman oleh Azizi Haji Abdullah, Batu Niah dan Harapan oleh Nimoiz TY, Perempuan-perempuan yang Bertandang oleh Mohd. Hashim Othman, Lemang Nan Sebatang oleh Nisah Haji Haron

HSPM 2006-2007 Pusaka Cendana oleh Nisah Haji Haron, Cinta Puncak Sagarmatha oleh Rozais al-Anamy, Nilai Cinta Kami oleh Azizi Abdullah, Hadiah untuk Cikgu oleh Jais Sahok, Syair Asahab Mel oleh Siti Zaleha, Namaku Madam Sara oleh Muhd Mansur Abdullah, Bila Bulan Muncul oleh Asmidar Alias, Jerebu dalam Blog Mak Andeh oleh Fudzail, Che Soleh Rial oleh A Rahman CM, Lintah oleh SN Datuk Dr Anwar Ridhwan.

HSPM 2004-2005 Di Bawah Langit Copenhagen oleh Alinea Abd Halim@Salina Ibrahim, Panorama Seorang Nisa oleh Siti Hajar Mohd Zaki, Sangeetha oleh Azizi Haji Abdullah, Jusoh Aku Pun Nak ke Sana oleh Azizi Haji Abdullah, Profesor Sufi oleh A. Rahmad, Padam oleh Irwan Abu Bakar, Akrab oleh Amaruszati Noor Rahim, Nikmat Umur Panjang oleh Abdullah Hussain, Aduhai Si Luncai oleh Fatimah Busu, Suami Saya Tidak Melakukannya oleh Mawar Shafie.

Kesemua cerpen terbaik ini dibukukan dalam Antologi Cerpen Hadiah Sastera Perdana Malaysia “Cinta Sekerdip Embun” Pengenalan oleh Sasterawan Negara Anwar Ridhuan, terbitan Dewan Bahasa dan Pustaka.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s