HSKU 2010: 19 CERPEN TERBAIK REMAJA

SALAM SASTERA. Tahniah kepada 19 cerpen terbaik oleh 18 penulis tanah air. 10 daripada cerpen ini akan diberi hadiah penghargaan pada 31 Oktober 2011 Sempena Majlis Hadiah Sastera Kumpulan Utusan. Cerpen-cerpen yang didapati sesuai dengan takrif cerpen remaja adalah seperti yang berikut:

1. Aku Datang, Aminhad. 2. Bunga Telur Kenduri Kahwin, Mohd Helmi Ahmad. 3. Caramel Cinnamon Anise di Cordova, Ranofla Dianti Irwan, 4. Citra Venezia, Rebecca Ilham.  5. Estet dan Kuarters Batu 13, Zainal Rashid Ahmad. 6. Gulai Sembilang Untuk Abah, Fauziah Mohd Ismail. 7. Ilham Sang Pujangga, Zulfazlan Jumrah. 8. Jangan Bunuh Semut Api, Muzaf Ahmad, 9. Kakak, Sharifah Nurbaizura Syed Mohd Safie. 10. Kala Hujan Ini, Nur Adilla Abd Rahim. 11.  Mimpi Budak Bola, Dr. Illias Zaidi. 12. Nasi Putih Daging Cincang, Nadia Khan. 13. Oh Fatimah!, Tengku Nurlaila Tengku Ismail. 14. Periaku untuk Ibu Pertiwi, Mohd Ali bin Salim. 15. Rancanganku Rancanganmu, Mohd Helmi Ahmad. 16. Rindu Oktober Merah Jambu, Zanazanzaly. 17.  Setulus Cinta Muaddib, Husna Nazri. 18. Siapa Haram?, Ummu Hani Abu Hassan. 19.  Tergelincir, Aminhad.

Tahniah kepada semua pemenang. Daripada 19 buah cerpen hanya 9 buah cerpen boleh dirujuk sumbernya di laman maya. Terima kasih kepada utusanonline. Bantuan rakan-rakan, barangkali boleh memberi pautan kepada cerpen atau blog penulis. Semoga cerpen yang terbaik sepanjang 2010 ini, dapat dijadikan panduan dan rujukan kepada para penulis yang lain – al-Kurauwi.

Advertisements

6 thoughts on “HSKU 2010: 19 CERPEN TERBAIK REMAJA

  1. Nampaknya saya tersalah tempat tinggalkan komen. Walau apa-apapun terima kasih atas sokongan Tuan. Insyaallah saya akan pautkan cerpen itu di blog saya dalam masa terdekat.

  2. Tuan Helmi hanya tersalah tempat, soalannya tetap jatuh ke hati. Salam ukhuwah.

  3. Salam, Tuan Boleh baca cerpen Rancanganku RancanganMu di blog saya. Harap dapat meninggalkan komentar agar dari masa ke semasa saya dapat memperbaiki proses kepengarangan saya nanti. Terima kasih.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s