SKRIP SI PENULIS 2013

Skrin Penulis

SEBELAS hari melewati tahun baharu 2013, skrin blog si penulis baru dibuang segala habuk dan sawang setelah lama ditinggalkan usang. Setelah memberi alasan yang pelbagai dan alasan yang masyhur ialah menyalahkan ‘sibuk’ maka hujung jari pun mula bergerak mengetuk aksara di ruang blog yang semakin terasa longgar  dan berjarak.

Masakan tidak, 2012 hanya merekodkan 25 buah entri berbanding 2011 sebanyak 45 buah. Malah tahun 2010 sahaja 57 buah entri berjaya dirakam di sini. Kata sahabat penulis, Facebook antara sebab mengapa medium blog semakin sunyi dan bersawang! (kecuali blog politik) Kata sahabat lain, pangkat antara sebab mengapa blog semakin berjarak dan mengecil saiznya! Tidak sangat mahu mengangguk, tepuk hati tanya jari sendiri! Blog-blog yang memberi inspirasi seperti blog Saifulislam.com milik sahabat ,Ustaz Hasrizal Jamil dan Genta Rasa milik Ustaz Pahrol Mohd Juoi masih tinggi senarai pembacanya.

Pada penulis ia sangat berkaitan dengan apa yang dihasilkan oleh si penulis sendiri. Tahun 2010 – 2011 tahun terbitnya dua buah novel “Namaku Bukan Maria”, 2011 dan “Punya Cinta Ramadan”, 2010 oleh Syarikat PTS Litera Utama Sdn Bhd. Si penulis menyedari bahawa proses menghasilkan sebuah karya mampu meringankan jari untuk menulis. Berkatnya mampu memberi kekuatan kepada kita untuk terus mencatat pengalaman menulis, meluahkan rasa, sela-sela meredakan ketegangan. Pegalaman menantikan hasil terbit, kulit, kualiti dan royalitinya tentulah menarik untuk diceritakan dan dikongsi di sini.

Sempena tahun baharu ini, si penulis sudah memasang cita-cita mahu skrip 2013 lebih baik daripada 2012. Mahu banyak memberi inspirasi kepada diri dan berkongsi manfaat – jika ada – kepada sahabat pengunjung baik dari sudut jumlah entri mahu pun kualiti kandungannya. Semoga ia bergerak seiring dengan usaha untuk menerbitkan beberapa buah karya lagi pada tahun 2013 ini. Allhumma la sahla illa ma ja’altahu sahla, ya karim! Kepada semua pengunjung, Selamat Tahun Baharu 2013 – al-Kurauwi

 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s